Tältä sivulla löydät ohjeita ja vinkkejä mCoachin käyttöön sekä valmentajalle että valmennuksessa olevalle

Tulossa valmennukseen?

Oletko jo valmennettavana etävalmennuksessa tai juuri aloittamassa? Etävalmennus on hieno mahdollisuus uuteen elämänsisältöön. mCoach-etävalmennusratkaisu tuo valmentajan tueksesi, liittyipä tavoitteesi mihin tahansa elämän osa-alueeseen. Oman elämäntilanteesi huomioiva etävalmennus tuo sinulle motivaatiota ja auttaa muutoksessa. Ammattilaisen palaute ja konkreettiset tehtävät tukevat ja samalla näet polkusi: mistä tulet ja minne olet matkalla.

Saat valmentajaltasi tavoitteesi mukaisia valmennustehtäviä, jotka vaihtelevat matkan varrella. Voit merkitä tehtäviä tehdyksi, pitää kirjaa etenemisestäsi ja viestiä valmentajallesi. Voit myös hyödyntää ilmoituksia ja muistutuksia, jos niin haluat. Saat palautetta ja tukea valmentajan kanssa sopimallasi tavalla esimerkiksi viikoittain. Tavallisesti etävalmennukseen kuuluu myös tapaamisia valmentajan kanssa kasvokkain tai videopuhelun avulla. Valmentajasi voi luoda rajattomasti erilaista tehtäväsisältöä, joten halutessasi voit myös toivoa häneltä tiettyyn aihepiiriin liittyviä tehtäviä.

Katso valmennettavan opastevideo täältä

Lataa täältä valmennettavan pikaopas 

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset valmennettavalle

Jos et löydä vastausta alla olevasta listasta tai haluat raportoida ongelmatilanteesta, voit ottaa yhteyden käyttäjätukeen tämän lomakkeen avulla.

Miten saan tunnukset mCoach-palveluun?
Saat valmentajaltasi sähköpostilinkin tunnusten aktivoimiseksi ensimmäisellä kerralla. Jos käytössäsi ei ole sähköpostiosoitetta, valmentajasi voi antaa käsin luodut tunnukset.

Miten kirjaudun sisään?
Movendos-palvelu löytyy osoitteesta login.movendos.com. Kirjaudu tästä osoitteesta tietokoneen, tabletin, älypuhelin nettiselaimella. Tämän jälkeen voit hyödyntää myös Google Play-kaupasta tai Apple Storesta saatavilla olevaa Movendos-sovellusta. Sovellusten avulla saat halutessasi ilmoitukset laitteen näytölle, mutta palvelu toimii myös pelkän selaimen kautta. Voit käyttää palvelua myös monella laitteella.
Ensimmäisellä sisäänkirjaantumiskerralla asetat oman salasanan. Käyttäjätunnuksena toimii valmentajalta saamasi käyttäjätunnus tai myös sähköpostiosoite, mikäli se on lisättynä profiiliisi.
Jos käytät palvelua sovelluksen sijasta älylaitteen selaimella, niin lisää kirjautumissivu älylaitteesi (puhelin tai tabletti) kotivalikkoon. Pikakuvakkeen luominen älypuhelimen tai tabletin internetselaimessa:
Andoid-laitteet: ”Lisää Pikanäppäin” tai ”Lisää aloitusruutuun”
iPhone tai iPad: ”Lisää kotivalikkoon”
Windows Phone: ”Lisää aloitusruutuun”

Miten voin viestiä valmentajalleni?
Voit lähettää valmentajallesi viestejä jokaisen tehtävän yhteenvedosta tai kohdasta Viestit. Vain sinulle nimetyt henkilökohtaiset valmentajat (yksi tai useampi) näkevät viestisi sisällön. Voit myös halutessasi lähettää viestin vain haluamallesi yksittäiselle valmentajalle.

Miten voin lähettää valmentajalle tiedostoja, kuvia tai videoita?
Voit liittää osaan tehtävämerkinnöistä kuvia ja liitteenä esimerkiksi videoita, jos valmentaja on sallinut sen. Liitteitä, kuvia ja videoita voi liittää myös viestintään. Kuvia ja videoita on kätevä ottaa suoraan älypuhelimella tai tabletilla.

Näkevätkö ryhmäläiset toistensa tehtävät?
Jos olet mukana ryhmäkeskustelussa, ryhmän muut jäsenet eivät näe henkilökohtaisia tehtäviäsi, edistymistäsi eivätkä valmentajasi kanssa käytävää viestintää. Ainoastaan yhteinen ryhmäkeskusteluosuus näkyy kaikille ryhmän jäsenille.

Pystynkö lisäämään tai muuttamaan muistutuksia?
Voit säätää tehtäväkohtaisia muistutuksia tehtävän sisällä kohdassa Muistutukset. Saat muistutukset sähköpostiisi ja Movendos-palvelun etusivulle. Sovelluksissa saat ilmoitukset myös laitteesi näytölle. Sovellusten ilmoituksia voit hallinnoida älylaitteen asetuksissa.
Omalta Movendos-palvelun Profiili-sivulta voit määritellä, mitä ilmoituksia haluat saada.

 

 

Tukimateriaalit valmentajalle

Valmentajan pikaoppaan löydät täältä ja yksityiskohtaisen oppaan täältä.

Katso valmentajan opastusvideo täältä 

Valmennettavan opastusvideon löydät täältä

Lataa täältä valmennettavan pikaopas

Usein kysytyt kysymykset

Jos et löydä vastausta alla olevasta listasta, ota mahdollisissa pulmatilanteissa yhteys osoitteeseen support@movendos.com 

Mistä saan valmentajatunnukset?
Valmentajan tunnukset saat organisaatiosi pääkäyttäjältä tai ottamalla yhteyttä mCoach-tukeen, support@movendos.com. Jos organisaatiollasi ei ole vielä mCoach-työkalua käytössä, laita viestiä osoitteeseen sales@movendos.com

Miten kirjaudun sisään?
Movendos Oy:n mCoach-etävalmennuspalvelu löytyy osoitteesta login.movendos.com. Kirjaudu tästä osoitteesta tietokoneen, tabletin, älypuhelin nettiselaimella. Tämän jälkeen voit hyödyntää myös Google Play-kaupasta tai Apple Storesta saatavilla olevaa Movendos-sovellusta. Sovellusten avulla saat halutessasi ilmoitukset laitteen näytölle, mutta palvelu toimii myös pelkän selaimen kautta. Voit käyttää palvelua myös monella laitteella.
Ensimmäisellä sisäänkirjaantumiskerralla asetat oman salasanan. Käyttäjätunnuksena toimii saamasi käyttäjätunnus tai myös sähköpostiosoite, mikäli se on lisättynä profiiliisi.
Jos käytät palvelua sovelluksen sijasta älylaitteen selaimella, niin lisää kirjautumissivu älylaitteesi (puhelin tai tabletti) kotivalikkoon. Pikakuvakkeen luominen älypuhelimen tai tabletin internetselaimessa:
Andoid-laitteet: ”Lisää Pikanäppäin” tai ”Lisää aloitusruutuun”
iPhone tai iPad: ”Lisää kotivalikkoon”
Windows Phone: ”Lisää aloitusruutuun”

Miten aloitan valmennustyökalun käytön?
Lisää itsellesi valmentajan profiilikuva ja säädä omia ilmoitusasetuksiasi kohdassa Profiili
- Voit itse päättää, haluatko luoda valmennussisältöä (tehtävät) vai asiakkaan ensin
- Luo valmennettava kohdassa Käyttäjähallinta
- Voit luoda ryhmän kohdassa Ryhmät. Voit halutessasi sallia ryhmäkeskustelun tai säätää muita ryhmään liittyviä asetuksia.
- Voit nimetä asiakkaallesi tai ryhmälle itsesi lisäksi myös muita valmentajia.

Miten luon valmennusohjelman ja tehtäviä?
Voit luoda valmennustehtäviä kohdassa Tehtävät. Voit kohdentaa tehtäviä yksilölle tai ryhmälle. Tehtäviin voi liittää sisältöä liitteinä, linkkeinä, kuvina ja videoina. Myös asiakkaasi voi liittää kuvia ja liitetiedostoja tai videoita osaan tehtävistä sekä viesteihin.
Tehtäviä kannattaa vaihdella matkan varrella. Tämä lisää motivaatiota ja tuo asiakkaallesi kokemuksen etenemisestä. Yhtä aikaa tehtäviä kannattaa tyypillisesti olla korkeintaan 3-4. Osa tehtävistä voi olla voimassa koko valmennuksen ajan, ja osa vaihtelevasti muutamasta päivästä kuukauteen tarpeen mukaan.
Voit luoda oman organisaatiosi tehtäväkirjastoon tehtäväpohjia valmiiksi jo ennen kuin osoitat niitä asiakkaalle tai ryhmälle. Erityisesti ryhmävalmennuksessa tehtävät kannattaa luoda valmiiksi, koska ryhmälle annettuja tehtäviä ei toistaiseksi voi muokata ryhmätasolla, vaan ainoastaan yksilötasolla.

Miten viestin asiakkaalleni valmennuksen aikana?
Voit viestiä asiakkaallesi kohdasta Viestit sekä suoraan asiakkaan profiilista tai asiakkaan tehtävän yhteenvedosta.
Mikäli asiakkaallasi on tehtävä- tai yleisiä muistutuksia käytössä, hän saa ne sähköpostiinsa ja Movendos-palvelun etusivulle. Android- tai Apple-laitteiden sovelluksia käytettäessä ilmoitukset uusista viesteistä, tehtävistä ja tehtävämuistutuksista saadaan myös älylaitteen näytölle.

Miten hallitsen omaa ajankäyttöäni etävalmennuksen aikana?
Kun valmennus alkaa, kannattaa sopia asiakkaan kanssa, miten usein seuraat etenemistä ja annat palautetta. Palautetta kannattaa antaa esimerkiksi viikon tai kahden viikon välein, valmennusprojektin tyypistä riippuen. 
Movendos-asiakkaitasi varten kannattaa varata tietty aika kalenterista etävalmennuksen etenemisen seurantaa ja palautetta varten. Kun vähennät kasvokkaisia tapaamisia, pystyt vapauttamaan aikaa etävalmennukselle ja hallinnoimaan siten ajankäyttöäsi.
Muistathan, että myös etävalmennus on laskutettavaa aikaa. Katso esimerkkejä hinnoittelumalleista kohdasta mCoach.

Näkevätkö vamennuksessani olevat ryhmäläiset toistensa tehtävät?
Jos olet mukana ryhmäkeskustelussa, ryhmän muut jäsenet eivät näe henkilökohtaisia tehtäviäsi, edistymistäsi eivätkä valmentajasi kanssa käytävää viestintää. Ainoastaan yhteinen ryhmäkeskusteluosuus näkyy kaikille ryhmän jäsenille.

Pystynkö asettamaan asiakkaalle muistutuksia ja voiko hän halutessaan muuttaa niitä?
Voit säätää tehtäväkohtaisia muistutuksia asiakkaasi tehtävän sisällä kohdassa Muistutukset.  Asiakas saa muistutukset sähköpostiin ja Movendos-palvelun etusivulle. Jos asiakkaasi käyttää sovellusta, hän saa ilmoitukset myös laitteen näytölle. Sovellusten ilmoituksia asiakas voi hallinnoida älylaitteen asetuksissa.
Asiakkaasi voi muokata, poistaa ja lisätä tehtäväkohtaisia muistutuksia haluamallaan tavalla. Myös omalta Movendos-palvelun Profiili-sivulta asiakas voi määritellä, mitä ilmoituksia hän palvelusta saa.