Tältä sivulla löydät mCoachin käyttöön liittyviä yleisimpiä kysymyksiä sekä valmennuksen että oman valmennusasiakkaasi näkökulmasta

Jos tarvitset apua mCoach-käyttöön, toimi näin 

 

Selvitä tilanne ensisijaisesti a) suoraan asiakkaan kanssa tai b) kysymällä organisaatiosi pääkäyttäjältä neuvoa. Jos tästä ei ole apua, tutustu alla oleviin usein kysyttyihin kysymyksiin ja opastusmateriaaliin.

Jos kysymyksesi koskee mCoachin käyttöä valmentajana, kurkkaa ensin mCoachin manuaalista alta ja tutustu alla oleviin usein kysyttyihin kysymyksiin.  

Jos yllä olevat vaiheet eivät tuo apua, voit laittaa tukipyynnön Movendokselle palautelomakkeella. Vanhaa support-osoitetta ei käytetä enää suoraan, koska palautelomakkeen avulla supportimme saa kerralla kaikki tarvittavat tiedot. Kaikkien tietojen antaminen on tärkeää, jotta pystymme auttamaan: https://www.movendos.com/palautelomake/

Opastusmateriaalit

Valmentajan pikaoppaan löydät täältä ja yksityiskohtaisen oppaan täältä.

Katso valmentajan opastusvideo täältä 

Valmennettavan opastusvideon löydät täältä

Lataa täältä valmennettavan pikaopas

 

Usein kysytyt kysymykset

 

Miten saan kollegalle valmentajatunnukset?

Uudet valmentajatunnukset luo oman organisaatiosi mCoach-pääkäyttäjä. Jos pääkäyttäjää ei vielä ole, voit ottaa yhteyttä mCoach-tukeen, support@movendos.com. Kaikille yli kolmen valmentajan organisaatioille luodaan pääkäyttäjätunnus. 

Asiakkaan sähköpostiosoite on jo käytössä

Jos olet luomassa asiakkaallesi käyttäjätunnusta, järjestelmä voi joskus ilmoittaa sähköpostiosoitteen olevan jo käytössä. Tämä tarkoittaa, että asiakas on ollut oman organisaatiosi tai jonkin muun organisaation mCoach-valmennuksessa aiemmin. Koska sähköpostiosoite toimii myös toisena käyttäjätunnuksena, niin sama sähköposti voi olla järjestelmässä ainoastaan kerran. 

Tällaisessa tilanteessa toimi näin:

1.Tarkista, onko asiakas ollut aiemmin oman organisaatiosi valmennuksessa. Pääkäyttäjä tai valmentaja laajennetuilla käyttöoikeuksilla pääsee näkemään kaikkien asiakkaiden tiedot viestintää lukuunottamatta. Jos asiakas löytyy Käyttäjähallinnasta, voit aktivoida asiakkaan valmennuksen uudelleen voimaan ja tarvittaessa lähettää asiakkaalle salasanan palautuslinkin profiilista.

2.Jos asiakas ei ole ollut aiemmin omassa valmennuksessanne, voit pyytää asiakkaalta toista sähköpostia tai pyytää asiakasta poistamaan sähköpostiosoitteen toisesta mCoach-profiilista. Kolmas vaihtoehto on luoda salasana käsin ja antaa sen asiakkaalle esimerkiksi tekstiviestinä. Kirjautumisen jälkeen asiakas voi lisätä haluamansa sähköpostin profiiliinsa.

Jos ylläolevat eivät jostain syystä onnistu, voit olla yhteydessä osoitteeseen support@movendos.com ja voimme poistaa sähköpostin asiakkaan toisesta profiilista. Tällöinkin tarvitsemme tähän asiakkaan luvan sekä tiedon, minkä organisaation alla toinen valmennus on aiemmin ollut käynnissä. Sähköpostin poistaminen toisesta profiilista ei vaikuta profiilin käytettävyyteen, vaan asiakas pääsee edelleen kirjautumaan käyttäjätunnuksellaan myös toiseen mCoach-profiiliin.

 

Tilin aktivointi ja sisäänkirjautuminen

Kun olet luonut asiakkaallesi mCoach-tunnukset, asiakkaasi aktivoi oman mCoach-tilinsä kertaalleen sähköpostiin tulleesta aktivointilinkistä, jolloin myös salasana määritetään. Jos tunnukset on annettu manuaalisesti ilman sähköpostia, asiakas muuttaa salasanan ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä. Tilin aktivoinnin jälkeen on mahdollista ladata Movendos-sovellus Apple Storesta tai Google Play-kaupasta. Sovelluksella saa ilmoitukset uusista tehtävistä, tehtävämuistutuksista ja viesteistä laitteen näytölle.

Valmentaja ja asiakas kirjautuvat sisään samassa osoitteessa login.movendos.com. Kirjautumaan pääsee tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. 

Asiakas sanoo, ettei hänen tehtämerkintänsä tallennu
 
Tarkista, onko asiakas painanut tallenna-nappia tehtävämerkinnän tekemisen jälkeen ja tarkista, onko asiakas katsonut merkintöjä kohdasta Yhteenveto.
 

Näkevätkö muut ryhmäläiset tehtävissä etenemisen?

Vaikka tekisit ryhmävalmennusta, asiakkaasi tehtäväsisällöt, tehtävämerkinnät ja viestintä on suojattu. Ryhmä näkee ainoastaan ryhmäkeskustelun.

Muistutusten ja ilmoitusten muuttaminen

Asiakkaasi voi säätää tehtäväkohtaisia muistutuksia tehtävän sisällä kohdassa Muistutukset. Omassa käyttäjäprofiilissa puolestaan voi määrittää yleiset muistutusasetukset, eli tuleeko ilmoituksia sähköpostiin, sovellukselle vai molempiin. Jos asiakkaalla on käytössä sovellus, hän pystyy myös oman laitteensa asetuksilla vaikuttamaan laitteella näkyviin ilmoituksiin.

Mitä jos asiakkaani on eri aikavyöhykkeellä?

Jos valmentaja ja valmennettava ovat eri aikavyöhykkeillä, niin toistaiseksi mCoach ei tue automaattisesti eri aikavyöhykkeitä. Jos asiakkaanne matkustaa valmennuksen aikana, huomioittehan tämän seuraavasti:

A) Videopuhelujen ajankohtien sopiminen: Kun valmentaja luo videotapaamisen, niin otsikkoon kannattaa kirjoittaa, että tapaaminen on Suomen aikaa. Videotapaamisen aika näkyy siis valmentajan aikavyöhykkeen mukaan. Asiakas pystyy liittymään tapaamiseen normaalisti omalla aikavyöhykkeellään, vaikka videotapaamisessa näkyy Suomen aika.

B) Tehtävät: tehtävä saattaa aikavyöhykkeistä johtuen aktivoitua asiakkaalle vähän aiottua myöhemmin, jossain tilanteessa vasta seuraavan päivänä. Tämä kannattaa mainita. Silloin asiakas voi tehdä tehtävämerkinnät esimerkiksi päivän viiveellä tai täyttää kuluvan päivän merkinnät edelliselle päivälle.

C) Tehtävämuistutuksissa: jos valmentaja asettaa muistutuksia tehtäviin, niin muistutukset ilmaantuvat valmennettavalle suomen aikaa. Tämä kannattaa kuitenkin avata asiakkaalle, jotta esimerkiksi muistutukset eivät häiritse yöaikaan (toisaalta matkustavaa työtä tekevät osaavat yleensä huomioida tämän ja hiljentää öisin puhelimen, koska hälyttäviä sovelluksia ja palveluja on niin paljon).

Miten videotapaamiset toimivat - tarkistettavat asiat ennen ensimmäistä videotapaamista

Kun laitteessasi on hyvä kamera ja headset, on asiakkaan palvelukokemus laadukas, vaikka asiakkaan kamera olisi huonolaatuisempi. Toki vastaanottajan yhteysnopeus vaikuttaa myös vastaanotettavan kuvan laatuun. Sinun kokemuksesi valmentajana yhteyden tai kuvan laadusta ei ole sama kuin asiakkaan kokemus, koska molemmissa päissä yhteysnopeus ja laitteiden (kamera, mikrofoni) laatu voivat vaikuttaa.

Käytä laadukasta internetyhteyttä (mahdollisuuksien mukaan kiinteää yhteyttä tai tarpeeksi nopeaa langatonta verkkoa), mikä tukee hyvää videopuheluyhteyttä. Videopuhelun aikana kannattaa välttää siirtymistä paikasta toiseen, koska se voi vaikuttaa langattoman yhteyden laatuun. Toisaalta, mikäli yhteys tietyssä kohtaa on huono, kannattaa asettua sellaiseen paikkaan, missä yhteys on mahdollisimman nopea ja pitää videotapaamiset jatkossakin samassa kohtaa.  

Varmistathan ennen ensimmäistä videopuhelua, että käytössäsi on Chrome- tai Firefox-selain tietokoneella tai Androidin älylaitteella (Chromen asennuslinkki löytyy tarvittaessa ohjeista kohdasta Tapaamiset). Videopuhelu toimii myös Android-laitteiden Movendos-sovelluksessa. Applen älylaitteissa videopuhelu ei toistaiseksi toimi (ei selaimella eikä sovelluksella). Movendos tiedottaa, kun tähän tulee muutos.

Videopuhelun toiminta kannattaa testata muutamaan kertaan joko koulutuksen yhteydessä tai muuten. Ennen jokaista tapaamista kannattaa testata oma kuva ja ääni sille varatusta painikkeesta.

Kun liityt ensimmäistä kertaa mCoach-palvelun etusivulta videotapaamiseen, palvelu pyytää sallimaan mikrofonin ja kameran käytön mCoach-ohjelmassa (pop up-ikkuna). Tässä käyttö tulee sallia. Jos mikrofonin ja kameran hyväksynnän vahingossa ohittaa, sen voi tehdä jälkikäteen internet-selaimen asetuksissa. Internet-selaimet pyytävät aina uusien ohjelmien kohdalla suostumusta mikrofonin ja kameran käyttöön, jotta kameraan tai mikrofoniin ei pääse käsiksi kukaan ei toivottu taho.

Asiakkaan ohjeistaminen ennen videotapaamista mCoach-viestinä (kopioi teksti sellaisenaan)

Ensimmäinen videotapaamisemme lähestyy. Tarkistathan vielä alla olevat tekniset yksityiskohdat ennen tapaamista.

Laitteessasi on nopea www-yhteys, joka ei pätki (mahdollisuuksien mukaan kiinteä yhteys tai nopea langaton yhteys) sekä laitteessasi kytkettynä tai sisäänrakennettuna kaikki seuraavat:

Mikrofoni, kaiutin, kamera

Varmistathan ennen ensimmäistä videopuhelua, että käytössäsi on Chrome- tai Firefox-selain tietokoneella tai Androidin älylaitteella (Chromen asennuslinkki löytyy tarvittaessa ohjeista kohdasta Tapaamiset). Videopuhelu toimii myös Android-laitteiden Movendos-sovelluksessa.  Huomaathan, että Applen älylaitteissa videopuhelu ei toistaiseksi toimi.

Voit helposti tarkistaa kuvan ja äänen toimivuuden kohdassa Tapaamiset jo hyvissä ajoin ennen tapaamista ilman videotapaamiseen liittymistä.  Äänen ja kuvan toiminnan tarkistaminen onnistuu testauspainikkeella.

Kun videotapaamisen aika lähestyy, tapaamiseen pääsee liittymään ”Yhdistä videopuheluun”-painikkeesta. Liittymispainike aktivoituu 15 minuuttia ennen tapaamisen alkamisaikaa.

Kun liityt mCoach-palvelun etusivulta videotapaamiseen, palvelu pyytää sallimaan mikrofonin ja kameran käytön mCoach-ohjelmassa (pop up-ikkuna). Tässä käyttö tulee sallia. Jos mikrofonin ja kameran hyväksynnän vahingossa ohittaa, sen voi tehdä jälkikäteen internet-selaimen asetuksissa. Internet-selaimet pyytävät aina uusien ohjelmien kohdalla suostumusta mikrofonin ja kameran käyttöön, jotta kameraan tai mikrofoniin ei pääse käsiksi kukaan ei toivottu taho.

Esimerkiksi suosittelemassamme Chrome-selaimessa asetuskohta löytyy osoitepalkin oikeasta reunasta videokameraa klikkaamalla. Firefox-selaimessa asetuskohta löytyy osoitepalkin vasemmasta reunasta.