tran-mau-tri-tam-57714-unsplash

Lupaavia tuloksia stressitason tunnistamisessa työympäristössä

Moodmetric julkaisti vastikään sivuillaan uutisen tutkimuksesta, joka simuloi kognitiivisesti kuormittavaa työtä laboratorio-olosuhteissa. Tutkimuksen toteutti Tampereen yliopiston Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan Personal Health Informatics-ryhmä.

Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää Moodmetric-älysormuksen tunnistustarkkuutta verrattaessa tieteellisissä tutkimuksissa sovellettuun EDA-mittausjärjestelmään. Mittareiden kykyä erottaa stressitasot verrattiin myös henkilöiden itsearvioinnin tarkkuuteen. Tulosten analysoinnissa sovellettiin koneoppimisen menetelmiä.

Tutkimusta veti Movendoksen tutkimuksesta vastaava johtaja Hannu Nieminen, joka tekee myös tutkimustyötä ja opettaa Tampereen yliopistossa. Niemisen mukaan tulokset ovat lupaavia:

– Alustavien tulosten perusteella näyttää siltä, että Moodmetric-sormuksen tuottaman signaalin perusteella voidaan luokitella kuormittavia tilanteita työssä lähes yhtä hyvin kuin vertaillulla laboratoriotason laitteistolla

Linkki koko uutiseen Moodmetricin sivuilla löytyy täältä.