Laituri

Onnistumisinventaariosta henkinen tarkistuspiste itselle tai yritykselle – katse taakse, katse eteen ja kesälomille mars!

Työpöydän siivoamista voidaan pitää yhtenä perinteisenä työstä irrottautumisen rituaalina ennen kesäloman viettoon siirtymistä. Rituaalin perimmäisenä tavoitteena lienee helpottaa henkistä irtautumista töistä ja lomamoodin nopeampaa löytymistä. Tosin, koska yhä harvemmalla meistä on enää omaa henkilökohtaista työpöytää mitä siivota, on siivoaminen yhä enemmän henkistä sorttia. Näin on myös omalla kohdallani.

Sen lisäksi, että pyrin ennen lomille lähtöä saattamaan keskeneräiset projektit sellaiseen vaiheeseen, että lomille voi lähteä levollisin mielin, olen huomannut kesäloman kynnyksen toimivan myös luonnollisena henkisenä tarkistuspisteenä. Olen ristinyt tämän tarkistuspisteen Onnistumisinventaarioksi.

Onnistumisinventaario sisältää kaksi vaihetta. Ensimmäisessä vaiheessa luodaan katse peruutuspeiliin. Missä asioissa olen mielestäni kokenut onnistuneeni viimeisen kuluneen puolen vuoden aikana? Mihin olen erityisen tyytyväinen?

Seuraavassa vaiheessa luodaan katse lähitulevaisuuteen. Missä asioissa haluan onnistua seuraavan puolen vuoden aikana ja mitä aion konkreettisesti tehdä onnistumisten eteen?

Ja sitten inventaarion tärkeimpään kohtaan. Nimensä mukaisesti onnistumisinventaario sisältää nimittäin vain ja ainoastaan onnistumisia, ei epäonnistumisia. Jaa miksikö? Siksi että haluan aloittaa ja myös viettää lomani hyvällä fiiliksellä. Alusta loppuun. Kriittisemmän pohdiskelun ajoitan toisaalle. Sillekin on paikkansa, mutta ei ennen kesälomia. Turha pilata lomatunnelmia. Eihän asioille voi loman aikana kuitenkaan mitään tehdä.

Movendoksen onnistumisinventaario

Työni – joka tällä hetkellä on yhtä kuin Movendos – on tärkeä ja merkittävä osa elämääni, joten otetaanpa lyhyt pikakatsaus Movendoksen kuluneeseen kevääseen ja tulevaan syksyyn.

Aloitetaan läheltä, eli työkavereista ja asiakkaistamme. Voi taas vain hämmästellä miten paljon olemme suhteellisen pienellä tiimillämme saaneet tämän vuoden alkupuoliskolla aikaan.  Olen tullut siihen tulokseen, että aikaansaaminen meillä on luonnollista jatkumoa proaktiiviselle heti-eikä-huomenna-asenteelle, jolla meillä Movendoksessa tartutaan asioihin. Tukielementtinä on paitsi vankkumaton luottamus ja arvostus, jota tunnemme toisiamme kohtaan, myös uusien ratkaisujen kehittäminen  yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Sääennuste lupaa uutta helpotusta terveydenhuollon arkeen

Teknologiapuolella vauhti on ollut hurja jo reilun vuoden. Lyhyen ajan sisällä olemme lanseeranneet terveydenhuoltopuolelle peräti kaksi uutta teknologiaratkaisua. mSurvey-terveyskyselyratkaisu on löytänyt pikavauhtia paikkansa jo yli 20 työterveyspalveluntarjoajan arjen helpottajana. Myös mBooking, eli oirepohjainen ajanvarausjärjestelmä on lähtenyt nousukiitoon. Edellä mainittujen lisäksi kuluneen kevään aikana on myös kiivaasti kehitetty uutta etävastaanotto- ja viestintäratkaisua nimeltä mClinic, joka lanseerataan käyttöön alkusyksystä täydentämään m-tuoteperhettä. Edellä mainitut osaratkaisut muodostavat yhdessä saumattoman digitaalisen kokonaisratkaisun nimeltään Movendos Health Platform.

Vilskettä valmennuspuolella

Myös valmennuspuolella on riittänyt vilskettä. Movendos Health Coaching-valmennuksia on kuluneen kevään aikana toteutettu useissa isoissa suomalaisyrityksissä kuten Postilla, ABB:lla, VR:llä sekä Alkolla. Näissä valmennuksissa saatuihin vaikuttavuustuloksiin ei voi olla kuin tyytyväinen. Tämän on tietysti mahdollistanut hieno valmennustiimimme, josta olemme erityisen ylpeitä. Sen lisäksi että olemme onnistuneet löytämään tiimiimme huippuosaajia, sattuvat kaikki tämän lisäksi olemaan vielä aivan huipputyyppejä!

***

Kulunut kevät on siis ollut täynnä onnistumisia, ja tämän ansiosta myös liikevaihtomme jatkaa hyvällä kasvu-uralla. Mikä parasta, tämä on saatu aikaan täydellä sydämellä ja hyvällä arvoperustalla tehdyllä työllä. Niinhän sanotaan, että onnistumiset ruokkivat onnistumisia. Kaikki merkit ja kysyntä viittaavat siihen, että meillä on edessämme jälleen kiinnostava ja kaiken kaikkiaan hieno syksy. Digitalisaatio etenee vauhdilla myös terveydenhuoltoalalla, ja ennakoivalle yksilölliselle terveysvalmennukselle riittää kasvavassa määrin kysyntää.

Voimme siis Movendoksessa siirtyä kesäloman viettoon rauhallisin mielin.

Kiitos keväästä ja aurinkoista sekä rentouttavaa kesää! Syksyllä taas jatketaan terveemmän tulevaisuuden rakentamista!

Blogin on kirjoittanut Petteri Paakkunainen, joka toimii Movendos Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja vastaa yhtiön liiketoiminnan kehittämisestä.