freude spass liebe

Omahoito ja toimintakyky kohenivat Luustoliiton etävalmennuksessa

Luustoliitto toteutti touko-marraskuussa 2015 ensimmäisen Movendos-verkkovalmennuskurssin jäsenilleen. Kysymyksessä oli kokeilu, jonka aikana etävalmennettiin seitsemää 60-73-vuotiasta ihmistä eripuolilta Suomea . Tavoitteena oli tukea luustoterveyden omahoitoa. Valmennuksen alussa ja lopussa tehtyjen toimintakykymittausten perusteella liikuntakyky koheni kurssin aikana, ja omahoitoon liittyvä tietämys ja taidot paranivat.

Luustoterveyden tukemiseen liittyvät olennaisesti monipuolinen liikunta ja ravitsemus. Luustoliitto jatkaa verkkovalmennuksiaan syksyllä positiivisen pilottiprojektin jälkeen. Kurssit on suunnattu henkilöille, joilla on todettu osteoporoosi tai osteopenia ja jotka ovat motivoituneita kehittämään omahoidon taitoja sekä saamaan valmentajan ja ryhmän tukea projektiin.

Luustoliiton lehti 1/2016 on luettavissa linkin takaa. Movendos-valmennusta koskeva artikkeli on blogissa mukana kuvina.

Lue juttu täältä.

Kuva Luustoliiton lehdestä 1_2016 Juttu osa 2.