Espoon liikuntapalvelut edelläkävijä etävalmennuksessa

Hyvän toiminnan jatkotoimenpiteenä Espoon liikuntapalvelut pilotoi syksyllä 2014 Movendos-valmennusta osana toimintaansa. Etävalmennusta kokeiltiin liikunnanohjauspalveluiden toteuttamassa liikuntaneuvonnassa ja painonhallintaryhmässä. Etävalmennus toi lisää motivaatiota erityisesti työikäisille ja nuorille aikuisille. Kaikki selainpohjaista etävalmennustyökalua käyttäneet edistyivät tehtävissään ja kokivat työkalun helppokäyttöiseksi. Työkalun avulla asiakkaille on määritetty yksilöllisiä tehtäviä heidän toiveidensa ja elämäntilanteen mukaan. Samalla liikunnanohjaaja on seurannut heidän edistymistään, ja keskustelu etenemiseen liittyvistä onnistumisista ja ongelmista on ollut sujuvaa.

Espoon liikuntapalvelujen kokemukset syksyn pilotista ovat niin hyviä, että Movendos-etävalmennus otetaan Espoon kaupungilla käyttöön kaikissa painonhallintaryhmissä osana elämäntapaohjauksen tukea.