Movendos ja Eliva yhdistyvät -Valmennuspalvelut teknologiaratkaisujen rinnalle

Sharing is Caring

Share on linkedin
Jaa | Linkedin
Share on twitter
Jaa | Twitter
Share on facebook
Jaa | Facebook

Yhdistymiseen liittyvä Talouselämän uutinen: http://www.talouselama.fi/uutiset/kova-vaite-talla-konstilla-kakkostyypin-diabetesta-sairastavien-maara-puolittuu-miljardeista-on-kyse-6586557

Movendos laajentaa liiketoimintaansa 1.10.2016 alkaen, jolloin siihen yhdistyy terveys- ja hyvinvointivalmennuksiin erikoistunut Eliva. Näin tasokas ja testattu Eliva Wellness Coaching-valmennuskonsepti sekä vahva valmennuksen sisältöosaaminen integroidaan osaksi Movendoksen palveluvalikoimaa. Samalla Movendos-tiimi vahvistuu, kun valmennuksen ja työhyvinvoinnin asiantuntija Petteri Paakkunainen hyppää remmiin.

Yhdistymisen jälkeen yritys on Suomessa ainoa, joka tarjoaa kattavat terveyden- ja hyvinvoinnin kartoituspalvelut, ammattilaisen toteuttaman ja yksilöllisen kokonaisvaltaisen valmennuksen sekä sitä tukevan tietosuojatun etävalmennusteknologian.  Palvelua on kehitetty yhteistyössä muun muassa Tampereen teknillisen yliopiston, Sitran, Kelan, Jyväskylän yliopiston ja Työterveyslaitoksen kanssa.

Muutoksen myötä Movendos tarjoaa kehittyneiden teknologiaratkaisujen rinnalla tasokasta yksilöllistä valmennusta esimerkiksi yrityksille ja julkiselle sektorille. Teknologiatuotteiden lisensointi jatkuu uuden valmennuspalvelun rinnalla ennallaan. Lisäksi Movendos kehittää olemassaolevia hyviä kumppanuuksia työterveyksien ja muiden palveluntarjoajien kanssa, ollen avoin myös uusille avauksille.

–  Esimerkiksi kakkostyypin diabetesta sairastavien määrä puolittuu henkilökohtaisella valmennuksella. Siitä syntyvät säästöt ovat kolmatta miljardia. Elintapasairauksien määrä terveydenhoitomenoista on 70 prosenttia. Näistä taas jopa 80 prosenttia olisi ehkäistävissä valmennuksella, toteaa toimitusjohtaja Arto Leppisaari Movendos Oy:stä.

Yksilö on ytimessä – eroon turhista pahoinvointidiagnooseista

Sekä soteen että työhyvinvoinnin tukemiseen liittyy suuria inhimillisiä ja yhteiskunnallisia euromääräisiä haasteita. Molempiin on yksinkertainen ratkaisu: yksilötason välitön, matalan kynnyksen kokonaisvaltainen tuki, joka on saatavilla paikasta riippumatta.

Esimerkiksi varhaisen tuen mallissa työntekijä ohjataan työterveyshuollon puoleen, kun poissaoloja alkaa kertyä. Kun työntekijän poissaolopäivä maksaa keskimäärin 350 euroa, odottelu maksaa työnantajille 1 000 – 10 000 euroa riippuen siitä, missä vaiheessa työterveyshuolto kytketään mukaan. Tämän jälkeen tilannetta ryhdytään selvittämään, jolloin yksilön näkökulmasta avunsaanti entisestään viivästyy.

Movendoksen välittömän tuen mallissa tuen saaminen käynnistyy heti. Jos työnantajan tarjoama valmennusmahdollisuus kiinnostaa, työntekijä saa sähköisen kutsun eri elämänalueita mittaavaan alkukartoitukseen. Tulosten pohjalta työntekijä ohjataan luottamuksellisesti oikean ammattilaisen valmennukseen. Kustannukset tippuvat radikaalisti, kun työntekijä pääsee yksilölliseen valmennukseen jo ennen ongelmien kasautumista.  Näin päästään eroon myös turhista pahoinvointidiagnooseista, jotka usein painavat yksilöä.

Esimiesten on usein mahdoton jäljittää kaikkia syitä työpahoinvointiin. Movendoksen itse toteuttama valmennus on kokonaisvaltaista elämänhallinnan ja hyvinvoinnin valmennusta, joka palvelee sekä työelämää että vapaa-aikaa. Periaatteessa voitaisiin vähentää irrallisesta työhyvinvoinnista puhumista, sillä yksilön hyvinvointi ja elämän tasapaino ovat riittävä tavoite. Psykososiaaliset ja fyysiset työolosuhteet vaikuttavat toki taustalla. Jo aiemmin saadut valmennuksen tulokset ovat vakuuttavia. Vaikuttavuutta seurataan yhdistämällä mittaustietoa valmennettavan subjektiivisesti kokemaan arvioon.

Työnantajien ja työterveyksien ohella valmennuspalveluille ja etäteknologialle on kysyntää myös julkisella ja kolmannella sektorilla. Kuntoutussektori, julkiset palvelut ja järjestöt kehittävät etäteknologiaa hyödyntäviä palveluja esimerkiksi sydänkuntouksen, ammatillisen kuntoutuksen, iäkkäiden arjen hyvinvoinnin, ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyn alueilla. Valmennuksessa hyödynnettävä teknologia on Movendoksen kehittämä. Se on tietoturva-auditoitu ja lääkintälaitevaatimusten mukaan kehitetty.

– Kehittäminen on vienyt aikaa, mutta olemme onnistuneet olemaan koko ajan etuajassa. Työnantajien ja julkisen sektorin tarve kokonaisvaltaiselle valmennuspalvelulle on huutava. Soten venyminen ja työpahoinvointikustannusten oleminen tapetilla näkyy palvelujemme kysyntänä, Leppisaari kuvaa.

Lue laajentuneen yrityksemme polkujen tarina: http://www.movendos.com/tarina/

Lisää uutisia